Året 2014 for Hjelpende Hender

et bidrag i hverdagen - likeverd for alle

Gradvis i løpet av 2014 fikk vi inn mer og mer brukt gjenstander og klær. Vi måtte da selge unna for å få plass samtidig med at behovet for hjelp økte. Vi ble mere kjent, og flere tok kontakt. Vi ble også mer kreative og fikk se mer av hva som var behov rundt omkring. Behovet for mer penger økte også.

Brukt butikken som det nå har blitt til  – selger bra, og gir oss mulighet til å hjelpe på et annet nivå. Veldig mange mennesker forteller oss at de har fått helt nye muligheter, barna har fått tilgang på mye av det de tidligere så andre hadde. De som har begrenset økonomi føler de kan gå på shopping.

Vi hjalp til med 3 bursdags feiringer. En hadde vi i lokalene til Oslo kristen senter hvor vi holdt hele bursdagen, de to andre fikk vi hjelp til med all mat innkjøp og gaver.

Vi hadde 2 loppemarkeder, et på våren og et på høsten. Dette er kjærkomne inntekter! Restene etter loppemarkedet ble gitt bort til et prosjekt i Litauen og klærne gikk til fotspor og ut av landet. Ingen ting ble kastet.

Påsken har vi alltid et arrangement på Skjærtorsdag, et hyggelig treff for de som er hjemme med grilling , tur, rebus og påske egg. I 2014 blåste det og regnet så mye at vi måtte avlyse det, men påske egg ble kjørt ut til ca 20 barn.

Sommerfest har vi hatt 2 stykker av for rusmisbrukere på 2 forskjellige steder. Begge gangene kjøpte vi inn en enkel grill, masse kjøtt, drikke og tilbehør. Grillen satte vi igjen på begge steder så de kunne bruke den resten av sommeren.

Vi delte også ut 5 kort til  Nebbursvollen bad  og 10 billetter til Tusen fryd.

Vi hjalp en ung enslig mamma med flaskepant og ferie penger – ca 2000 kr ekstra fikk hun til ferien.

 

Matutdeling:

Vi har delt ut mye mat helt siden starten, men i Mars 2014 fikk vi avtale med Kiwi i Strømmen og Kiwi på Lillestrøm stasjon. Dette er varer som går ut på dato samme dag eller dagen etter. Vi sjekker og siler ut mat som ikke tåler så mye – som fisk, skalldyr og fjærkre.

Det blir alltid kjørt ut forløpende etter henting til ca 200 forskjellige mennesker hver mnd.

Jeg tror vi kan si at rusmisbrukere og enkelte i psykiatrien i Skedsmo kommune har fått et annet liv pga dette, og har sjelden tomme kjøleskap.

Mange familier har nå mulighet til å betale regninger, ta en tur på kino, gi barna julegaver o.l. siden de får store bidrag via oss.

Vi har også hatt ladies night 6 ganger, og det er en suksess hver gang, her får mange damer komme på kveldstid å handle, vi har billigere/pose salg, og ofte litt ekstra som deles ut, for mange har dette også blitt et sosialt innslag, og vennskap dannes.

17. Mai kjørte vi ut på morgenen med is til mange rusmisbrukere, og gryterett på ettermiddagen. Mange av de hadde ikke spist is siden de var små.

Vi kjører av og til folk til Nav, Ahus, private besøk o.l. samt at de tyngre rusmisbrukere eller de som ikke liker mye folk rundt seg åpner vi for utenom åpnings tiden, og hjelper de å finne klær og annet de trenger.

 

Juletiden:  

Vi delte ut 3 advents kalendere med små ting på til barn som ikke får dette hjemme av ulike grunner.

Vi hadde en koselig julemesse på Volla skole.

Vi delte også ut 2 gave kort på julekjoler til en voksen dame og ei ung jente i 2014. Gavekortene fikk vi fra Rubicon kjoler.

Det ble delte ut mat og gaver til 50 familier og ca 150 barn.

Vi delte ut neste 50 kasser til rusmisbrukere og andre som kommer innom på Fredager. Kassen hadde 3-4 middager, pålegg, drikke, julegodt og mye mer samt 2 julegaver til hver.

Romjulen hadde vi Fredags middag og matutdeling, samt Nyttårs aften kjørte vi rundt med kalkun og røyk.

 

Vi fikk 2 penge gaver i 2014 fra Skedsmo senter og Jobzone, fikk også julegaver fra Trigonor.

Vi har det siste året vært ca 25 frivillige, og har også hatt soning fra Kriminal omsorgen.

Vi takker alle medlemmer, alle i næringslivet for støtte og produkter, alle som gir til oss, og alle som kjøper, alle som hjelper til dere er gull verdt.

Dette er i gove trekk det vi gjorde siste år.